Proiecte

VoluntApp

Aplicația de management a membrilor CivicTechRO

Instrumentul intern pentru gestionarea voluntarilor, proiectelor si resurselor CivicTechRO

75% progres

Aplicație web internă
INOVAȚIE / R&D
Frontend / Backend

BENEFICIAR

CivicTechRO

PROVOCAREA

Platforma CivicTechRO funcționează ca un hub digital de colaborare, în care specialiștii voluntari se pot implica în proiecte de digitalizare conform experienței, competențelor și preferințelor personale. De aceea, pentru a gestiona și a ține evidența comunității de voluntari, a proiectelor și a statusului de derulare pentru acestea, aveam nevoie de un instrument digital care să ne ajute să ne administrăm intern.

Instrumentul ideal ar trebui să funcționeze ca un hibrid între un registru electronic de evidență a tuturor voluntarilor înscriși în CivicTechRO și a competențelor lor, ca o platformă de anunțuri de joburi, dar și un instrument de centralizare a micro-echipelor de lucru formate în cadrul CivicTechRO.

Cum în prezent comunitatea CivicTechRO numără peste 600 de membri, este necesar să putem descoperi rapid candidații care au skill-uri necesare și să putem vedea care este disponibilitatea de timp și implicare a acestora dintr-un singur loc. În același timp, dorim să facem posibil pentru comunitate să poată vadă în timp real progresul proiectelor CivicTechRO aflate în derulare, dar și ce fel de task-uri, nevoi și blocaje sunt – pentru a putea să se implice acolo unde este cea mai mare nevoie de ei.SOLUȚIA

Volunt-App este o aplicație Open Source dezvoltată intern în cadrul programului GovITHub, de către Remus Rușanu, fostul nostru coleg ex-bursier din GovITHub care actualmente se numără, ca fel ca și alți colegi exbursieri, printre voluntarii CivicTechRO.

La vremea respectivă, ex-bursierii GovITHub s-au confruntat cu provocări similare în managementul voluntarilor. Din păcate nu s-au găsit instrumente open source deja existente care sa satisfacă toate nevoile echipei dintr-un sistem centralizat și să permită operarea gratuită, fără costuri de licențiere sau de membership, pentru o comunitate atât de numeroasă ca echipa extinsă GovITHub. Limitat de considerente financiare și constrâns de mixul unic de funcționalități necesare pentru a gestiona activitatea și implicarea voluntarilor din GovITHub, Remus a construit VoluntApp de la zero, alături de o mică echipă de voluntari dedicată, pentru a răspunde în primul rând nevoilor interne de operabilitate ale programului.

Cum VoluntApp-ul a fost dezvoltat folosind tehnologii Open Source și pus în regim deschis pe GitHub-ul GovITHub, codul și arhitectura sa pot fi (re)folosite în continuare în tot gratuit printr-un fork la proiectului inițial, ceea ce am și făcut.

În prezent, VoluntApp 2.0 este disponibil pe GitHub-ul CivicTechRO.STATUS

VoluntApp 2.0 este deja operațional la adresa Membri.CivicTech.ro și poate fi accesat doar după înregistrarea oficială ca Voluntar în comunitatea CivicTechRO. Tool-ul folosește acum identitatea vizuală CivicTechRO și oferă următoarele funcționalități:

 • Când aplicația este folosită de un administrator /coordinator:
  • Înregistrarea voluntarilor și posibilitatea de completare de profil (localizare, contact, skills, tags)
  • Căutare voluntari dupa compenteță, taguri, disponibilitate
  • Înregistrarea proiectelor CivicTechRO
  • Managementul alocarii de voluntari per proiect, încarcare etc
  • Înregistrera progresului pe proiecte și integrare cu GitHub/JIRA
  • Job Board-ul CivicTechRO cu poziții disponibile în proiecte (job Openings)
  • Posibilitatea de mass mailing pentru comunitate, voluntari și contributorii la proiecte
 • Când aplicația este folosită de un voluntar:
  • Signup și aplicare
  • Editare profil personal
  • Acces la lista de proiecte și la informații publice despre proiect (echipa de lucru, coordonator proiect etc)
  • Acces la lista de Openings / poziții deschise și posibilitatea de căutare dupa skills/atribute
  • Posibilitatea de aplicare directă la pozițiile deschise de lucru (disponibilitate de a lucra la un proiect)
  • Accesarea documentelor de înregistrare oficială ca voluntar: Acordul de Voluntariat & Acordul de Confidențialitate.


CE URMEAZĂ

Continuăm să adăugam noi funcționalități, în funcție de nevoile echipei coordonatoare și de feedback-ul comunității CivicTechRO.

De asemenea, suntem în etapa de completare a echipei de lucru, așa că dacă dorești să contribui și tu,
Înregistrează-te ca Voluntar!

VoluntApp 2.0 este deja operațional la adresa Membri.CivicTech.ro și poate fi accesat doar după înregistrarea oficială ca Voluntar în comunitatea CivicTechRO. Între timp însă, continuăm să adăugăm noi funcționalități, în funcție de nevoile echipei coordonatoare și de feedback-ul comunității CivicTechRO.

Crezi că poți ajuta? Înscrie-te ca VOLUNTAR!

Aplicația este construită în Ruby și se conectează la o baza de PostgreSQL.
Mai multe detalii pe GitHub.

Coordonatorul de Proiect este Cezar Neaga.

Voluntari:

Proiectul caută noi colaboratori voluntari.
Vrei să contribui? Înregistrează-te ca Voluntar!

Vom reveni în curând cu noi informații despre progresul acestui proiect!