Cine suntem

Ludmila Stuparu

Granturi și Fonduri Europene,

finanțare și parteneriate

Fiind interesată de politicile publice și cum acestea contribuie sau nu la bunăstarea cetățenilor, Ludmila s-a orientat către o carieră în sectorul public non-guvernamental, acumulând expertiză în cercetare șiadvocacy pe subiecte precum anticorupție, anti-sărăcie, economia integrării europene, justiție socială, dar și securitatea energetică.

În cadrul CivicTech România, Ludmila se ocupă de coordonarea activităților cu politicile publice și prioritățile strategice ale Uniunii Europene astfel încât să nu scăpăm din vedere inițiativele, strategiile naționale sau directivele europene din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Un exemplu relevant în acest sens este Agenda Digitală pentru Europa sau Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020.

Mai mult decât atât, Ludmila se va ocupa de dezvoltarea de mecanisme de accesare de fonduri, inclusiv fonduri europene, pentru a permite implementarea ideilor de proiecte generate de întreaga comunitate CivicTech România.

EXPERIENȚĂ

Ludmila activează în sectorul non-guvernamental încă din 2012, ocupând poziții de cercetător, coordonator de programe și director executiv în cadrul organizației Centrul Român de Politici Europene și al Reprezentanței din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene.

În prezent, Ludmila este director de programe al Centrului de Inovare și Politici din Moldova, think-tank care își propune să faciliteze integrarea politică și economică a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul acestui think-tank, Ludmila coordonează proiecte în domeniul standardelor europene, reforma educației, politici anticorupție și monitorizează relația UE – Republica Moldova.

Licențiată în științe politice și cu un master în Security & Diplomacy, Ludmila a demarat o nouă provocare intelectuală, devenind în 2015 doctorandă la Universitatea din București. În sfera academică, Ludmila cercetează domeniul cooperării pentru dezvoltare și abordarea Uniunii Europene în furnizarea asistenței externe țărilor în curs de dezvoltare, cu precădere Republicii Moldova.