Cine suntem

Lucian Stuparu

Dezvoltare Software,

management de proiect

Ex-bursierul care și-a dedicat activitatea din GovITHub pentru a coordona și implementa proiecte de digitalizare în domeniul Sănătății, Lucian Stuparu a reușit implementarea a peste 5 proiecte digitale cu impact direct pentru cetățean, în strânsă colaborare cu reprezentanții Ministerului și a autorităților subordonate acestuia.

Portofoliul de proiecte civice la care a lucrat Lucian numără platforma desprevaccin.ro, care oferă informații utile despre vaccinuri și importanța vaccinării și continuă firesc cu Aplicația Informatică Națională pentru raportarea stocurilor de vaccinuri de către DSP-uri, prin care Ministerul Sănătății să poată asigura în permanență disponibilitatea vaccinurilor pe piață.

EXPERIENȚĂ

Lucian a avut o contribuție semnificativă ca direct coordonator al proiectului RENSA, un registru informatic unic menit să centralizeze rezultatele analizelor de screening-ul neonatal auditiv din maternități și să permită o evidență națională la nivelul Ministerului Sănătății asupra copiilor cu probleme de auz. Pentru că vrea să fie în prima linie de căutare a soluțiilor la probleme aparent de nerezolvat,  Lucian și-a dorit să continue eforturile de digitalizare a serviciilor publice și să își folosească experiența câștigată în GovITHub și a pus bazele CivicTech România, alături de foști colegi bursieri.

Cu o experiență de peste 10 ani în dezvoltarea de aplicații software web-based, Lucian a fost, din 2010, în echipa companiei Zitec, unde a îndeplinit rolul de software engineer în cadrul mai multor echipe și proiecte. În ultimii 3 ani s-a orientat spre partea de business analysis, project management și procurement, colaborând în special cu beneficiari internaționali. Proiectele implementate au fost din domeniile turism, educație, fashion, precum și din zona non-guvernamentală.

Lucian a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare (specializarea Ingineria Sistemelor Automate) și a obtinut un Master în Prelucrări Complexe de Semnale în Aplicații Multimedia, la Universitatea Politehnică București. Este pasionat de tehnologie, inovație, călătorii.