Cine suntem

Ionuț Popa

UX / UI / Design

management de proiect

Ex-bursierul specializat pe design de interfață vizuală din cadrul GovITHub, John e cel care a construit, coordonat și supervizat eforturile care se văd ale comunității GovITHub, prin proiecte precum desprevaccin.ro, Rezidențiat 2016, noi module pentru My SMIS, site-ul www.MS.ro sau platforma R.A.D.A.R..

Hotărât să continue să construiască o interacțiune cât mai simplă și placută a statului cu cetățenii prin proiecte civice digitale, John a decis să continue misiunea GovITHub prin CivicTech România, pentru că își dorește ca el și orice alt cetățean să fie mai bine și mai rapid informat sau ghidat prin hățișul birocratic încă existent și să elimine astfel timpul irosit, frustrarea și nervii.

EXPERIENȚĂ

Cu o experiență de peste 15 ani în comunicare vizuală, Ionuț este designer multidisciplinar, specializat în crearea de experiențe cât mai simple, utile, rapide și plăcute pentru utilizator. Curiozitatea și abilitatea de a observa și înțelege comportamentul uman și interacțiunile sale, specifice unui anumit context, sunt plusurile care îl ajută să anticipeze și să nu pierdă niciodată din vedere nevoile și așteptările utilizatorului final. 

Prin design-urile lui centrate întotdeauna către utilizator, Ionuț a contribuit cu soluții concrete la dezvoltarea unor produse și servicii care au mărit numărul utilizatorilor și gradul lor de satisfacție și loialitate, au crescut veniturile, au scăzut costurile și au ajutat atragerea de investiții de capital.

Absolvent al Școlii de Arte din Iași, Ionuț își dorește să participe la crearea de proiecte informatice utile, ușor de folosit, funcționale, estetice și prietenoase, care să ajute la o interacțiune cât mai simplă și placută a statului cu cetățenii.