Cine suntem

Cezar Neaga

Dezvoltare Software,

management de proiect

Cezar Neaga venise tocmai din Viena pentru a activa ca bursier GovITHub, hotărât să profite la maxim de faptul că în sfârșit cineva ne-a chemat să rezolvăm probleme și să nu ne mai plângem de ele. Timp de 4 luni, Cezar a făcut constant naveta între București și Viena, împărțindu-se cu egală dedicare între soția lui însărcinată și proiectele civice la care lucra în cadrul GovITHub.

EXPERIENȚĂ

Susținător activ al cauzelor sociale, Cezar a construit Harta Serviciilor Sociale Licențiate din România, unul dintre cele mai importante proiecte sociale naționale, prin care orice persoană interesată poate să descopere rapid, pe net, care sunt centrele de recuperare, centrele pentru copii, orfani, vârstnici sau personane cu dizabilități din fiecare oraș din România, precum şi care sunt datele lor de contact, adresa, capacitatea și locurile disponibile acolo.

Tot în cadrul GovITHub, Cezar a lucrat și la Registrul Electronic Unic pentru întreprinderile sociale din România și a contribuit punctual la zeci de alte proiecte, precum hackatonul GovITHub, aplicatia RoDiaspora sau VoluntApp, dar și la activitățile generale de organizare, administrare, coordonare și comunicare cu voluntarii GovITHub.

Proiectele complexe nu ii sunt deloc străine lui Cezar, care lucrează în domeniul dezvoltării de aplicații software online încă din 2002, conducând până în prezent importante proiecte IT în Asia, America și Europa. Din 2009, Cezar și-a fondat propria agenție de web development în Viena și lucrează în principal cu organizații non-guvernamentale precum UNICEF, Crucea Roșie, GiZ sau alti antreprenori sociali locali.

Pasionat de IT si afaceri sociale, în 2012 Cezar a co-fondat centrul de incubare și accelerare de afaceri sociale al Impact Hub Viena, unde până la sfârșitul lui 2015 a fost Director de Program @ Social Impact Award, program care acum se desfășoară în 10 țări din Europa Centrală și de Est.

Pentru că e mândru că e român și pentru s-a săturat să fie nemulțumit de soluțiile software ale administrației (de lipsa unora sau de calitatea altora) ori de câte ori se întoarce acasă, Cezar a decis să fondeze CivicTech și să continue să lucreze alături de colegii cunoscuți în GovITHub la digitalizarea serviciilor publice din România.