Cine suntem

Alex Chirapleș

Dezvoltare software,

fintech și business intelligence

Alex este unul dintre cei 20 foști bursieri din cadrul programului GovITHub și un promotor activ al conceptului de autentificare unică (Single Sing-On). A contributor la proiecte civice de digitalizare cu impact național, precum MySMIS – platforma de gestionare a fondurilor europene, platforma MaiSimplu.Gov.ro, instrumentul GovRoAuthenticator sau Aplicația ANAF pentru mobil.

EXPERIENȚĂ

Pasionat de arhitectură software, project management și business intelligence, Alex are peste 10 ani de experiență în industria de software, coordonând și livrând proiecte complexe de #fintech, customer care, procurement, telco, retail și distribuție.

Înainte să poarte pălăria de co-fondator CivicTechRO, Alex a ocupat pe rând roluri de Software Developer, Team Leader, Technical Project Manager și Software Services Manager în Softelligence unde a construit soluții software de business pentru companii naționale și internaționale de top, în arii precum CRM, BPM, e-commerce, e-marketing, document management, online și mobility.

După GovITHub, Alex a ales să își păstreze ambiția de a aduce un nou suflu birocratiei din România prin digitalizare și se numără acum în echipa permanentă de lucru a CivicTech România. De ce? S-a convins cu ochii lui că pasiunea, munca și integritatea aduc valoare și pentru sine, și pentru alții. Iar Alex se ambiționează să își vadă proiectele finalizate, implementate și folosite de cetățeni.

În rest, în timpul liber Alex e pasionat de călătorii, cultura asiatică, filme cu justițiari și jocuri de societate.