Cine suntem

CIVICTECH ROMÂNIA

CivicTechRO crede într-o Românie care folosește pe deplin potențialul tehnologiei și talentului specialiștilor români pentru a dezvolta soluții digitale eficiente în beneficiul societății.

Experiența GovITHub a reușit în timp scurt și cu resurse limitate să motiveze o comunitate extraordinară de oameni să arate că lucrurile se pot schimba în facilitarea relației cetățenilor cu administrația publică prin tehnologie.

CivicTechRO este un start-up non-guvernamental și non-profit pornit în primavara lui 2017 de ex-bursieri GovITHub, care își propune să continue, alături de parteneri ai societății civile, proiecte care să aducă România mai aproape de viziunea care ne unește.

Am început lucrul împreună cu o comunitate dedicată schimbării. Fără voi nu am fi reușit și de aici înainte aportul vostru este și mai important. Contăm pe sprijinul vostru în continuare. Vă așteptăm să deveniți membri și voi.

CivicTechRO urmărește viziunea unei societăți românești deschise, transparente și conectate prin servicii publice digitale.

Prin dialog cu cetățenii și parteneriate cu instituții publice, companii private și organizații non-profit vrem să definim, dezvoltăm și împreună cu voi să lansăm soluții digitale eficiente și prietenoase pentru serviciile publice românești, bazate pe interoperabilitate și tehnologii open source.

Cetățean

Abordarea oricărui proiect începe din perspectiva cetățenilor. Primul pas va fi întotdeauna să aflăm care sunt nevoile și greutățile întampinate de ei. Tot ce facem reprezintă o îmbunătățire cuantificabilă în experiența de a fi cetățean.

Independență

Suntem o organizație independentă condusă de membrii ei printr-un proces decizional participativ și deschis.

Valori civice

Credem în egalitate și responsabilitatea tuturor oamenilor din societate, indiferent de educație, venituri sau ocupație. Credem în demnitate, în mai bine și în binele comun.

Inovație

Credem în potențialului unei comunități de specialiști organizate, care să reprezinte o punte de legătură și de transfer de cunoştinţe şi informaţii între instituţii şi organizaţii, pentru a crește capacitatea şi performanţa de inovare în administrație.

Colaborare

“Cu cine putem și trebuie să colaborăm pe acest proiect?” este prima intrebare pe care ne-o punem atunci cand ne apucăm de treabă. Împreună putem să facem mai multe, mai bine și mai repede.

Transparență

Credem într-o societate bazată pe transparența decizională și de organizare. Vrem să fim un exemplu de urmat pentru cei ce vor ca informațiile publice să fie ușor de accesat.

Energie pozitivă

Vrem să redăm încrederea partenerilor noștri că nevoile lor pot găsi răspunsuri pozitive, deschise și oneste. Ne dorim asta de la toți membrii comunității CivicTechRO

Comunitate

Suntem o comunitate de profesioniști diversă, reunită în jurul viziunii unei Românii cu cetățeni responsabili, harnici, implicați și motivați. Invităm orice persoană care vrea să își dedice competențele acestei viziuni să ni se alăture.

Hărnicie

Ne dedicam proiectelor în care suntem implicați și viziunii asumate. Atunci când răsplata e atingerea acestei viziuni, hărnicia de care dăm dovadă are o importanță deosebită.

Hai să ne-apucăm de treabă!

COMUNITATEA

Peste 600 de profesioniști din domeniul IT și-au exprimat intenția de a face parte încă de la bun început din echipa extinsă a comunității CivicTechRO

Suntem un colectiv autonom, independent și deschis parteneriatului cu organizații publice, private și politice care ne împărtășesc viziunea și își doresc implementarea de soluții de digitalizare cu beneficii concrete, directe sau indirecte, pentru cetățeni și societate.

ECHIPA

Inițiativa CivicTechRO este reprezentată în acest moment de 10 membri permanenți care coordonează proiectele și activitatea comunității
și care vă salută din București, Alba Iulia, Cluj și Viena!

Cezar Neaga

Membru Fondator
Membru Consiliu Director
Dezvoltare Software

Cristina Moga

Membru Fondator
Arhitectură Software

Ligia Adam

Membru Fondator
Marketing & Comunicare

Ionuț Popa

Membru Fondator
UX / UI / Design

Alex Chirapleș

Membru Fondator
Membru Consiliu Director
Dezvoltare Software

Lucian Stuparu

Membru fondator
Membru Consiliu Director
Dezvoltare Software

Dan Bărbulescu

Membru Fondator
Arhitectură Software

Claudiu Ceia

Membru Fondator
Dezvoltare Software

Marius Ghițoiu

Membru Fondator
Dezvoltare Software

Ludmila Stuparu

Membru Fondator
Finanțare & Parteneriate