Retrospectiva 2017

CivicTech România a pornit în februarie 2017, imediat după OUG 13, ca o mișcare civică independentă care duce mai departe misiunea GovITHub și care oferă cadrul în care să dezvoltăm împreună soluții digitale eficiente în beneficiul direct al societății.

Din februarie încoace, o echipă de 10 oameni însuflețiți de neliniștea civică pe care o simțim cu toții a lucrat din greu să construiască ceea ce astăzi numim Comunitatea CivicTech România – un spațiu virtual în care peste 600 de voluntari din mediul IT&C, specialiști din instituții publice, companii private, ONG-uri și grupuri de inițiativă civică să lucreze împreună pentru a înfăptui schimbarea pe care vrem să o vedem cu toții ca cetățeni ai României. N-a fost deloc ușor. Însă iată-ne aici 🙂

PRIMII PAȘI

Am pornit la drum cu voi, o comunitate dedicată schimbării, experiența din GovIThub și certitudinea că se poate.

Ni s-au alăturat apoi, pas cu pas, noi parteneri și aliați din mediul public, civic sau privat, care ne împărtășesc viziunea și care ne susțin în dezvoltarea și implementarea de proiecte în beneficiul societății.

Și așa am început să devenim din ce în ce mai încrezători în forțele noastre unite. La scurt timp după, CivicTech România avea deja o formă juridică, un nume și un logo, dar și contracte de colaborare încheiate cu instituții publice pentru dezvoltarea unor proiecte civice cu impact direct pentru cetățeni.

LANSAREA PUBLICĂ

Pe 18 iulie 2017, CivicTech România își lansa website-ul și anunța primele proiecte civice.

Au urmat apoi primele apariții media, noi oportunități de colaborare și eforturi mai avansate pentru obținerea de finanțare. Timid, dar sigur, au început să apară și primele proiecte comerciale, unul dintre ele chiar în SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții publice.

Iar de atunci încoace creștem pe zi ce trece și ne bucurăm de mici victorii despre care vă vom povesti în curând mai pe larg. Până una alta, iată cum a arătat aventura CivicTech România de până acum:

Îți mulțumim pe această cale pentru să faci parte din Comunitatea CivicTech România și că te numeri printre cei hotărâți să construiască schimbarea în bine pe care ne-o dorim cu toții!

Nimic din tot ce am realizat împreună în 2017 nu ar fi fost posibil fără voi, Comunitatea: voluntari, parteneri și susținători, iar gândul că vă avem alături ne-a dat în permanență puterea și determinarea să continuăm.

Sărbători fericite!
Te așteptăm alături de noi și în 2018!
Echipa CivicTech România